Press Briefing

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τρίτη 7 Απριλίου Μάρτιου 2015 Press briefing - πρόγραμμα ραδιοφωνικών εκπομπών με τίτλο «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 και ώρα 13:00, το εταιρικό σχήμα BEE GROUP-PRAKSIS – KEE ΔΗΜΗΤΡΑ, σας προσκαλούν στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5FM» , Σαρρή 19, Ψυρρή, όπου θα πραγματοποιηθεί Press Briefing στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Στόχος του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» είναι η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με θεματολογία που αφορά άμεσα τους πολίτες τρίτων χωρών. Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος, γίνεται προσπάθεια εξοικείωσης των μεταναστών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση 24 μεταναστών-στριών και 20 γηγενών σε θέματα ραδιοφωνίας και σε Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης (Community Media), με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στην παραγωγή των ίδιων των εκπομπών.

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» μεταδίδονται από το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM» από Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00-19:30 και έχουν στόχο αφενός την ενημέρωση των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών στην χώρα μας για τα θέματα που τους αφορούν (όπως για παράδειγμα η υγεία, η εργασία, η εκπαίδευση, η στέγαση, οι δημόσιες υπηρεσίες, η νομική και διοικητική υποστήριξη, ήθη και έθιμα της χώρας υποδοχής, γεωγραφία κλπ) και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής σε ζητήματα διαφορετικότητας.